Tangramino

600,00 TL
Stok Kodu
GRUWXY147845
Fiyat
500,00 TL + KDV
*55,79 TL den başlayan taksitlerle!!

 

GELİŞİM ALANI:  Görsel dikkat, odaklanma,  bağlantısal düşünme ve problem çözme

YAŞ: 6+

OYUNCU SAYISI: 1

KUTU BOYUTLARI ( mm ) : 
 
ÖDÜLLER

  • Triple Star Award 
  • The Canadian Toy Testing Council - Canada 2005

İÇİNDEKİLER

  • Aşağıdaki geometrik şekillerde 18 yapı bloğu
 
tangramino blok oyuncak 

  • Kullanım Kılavuzu
  • 64 adet 2-boyutlu model resmi ve her yapbozun çözümü
 
TANGRAMINO NASIL OYNANIR?

Her resim, oyuncuların kurması gereken 3 boyutlu bir yapı modelini temsil eder. Her bir modelin kurulumu için gereken blokların tip ve sayısı her sayfanın sonundaki bir pencerede gösterilmektedir.

Her bir model inşa edilirken, gösterilen blokların hepsi kullanılmalıdır ve bloklar modelin kurulduğu yüzeye dokunmalıdır.

Sarıdan –kolaydan başlayarak kırmızıya- zora doğru ilerleyen altı zorluk düzeyi bulunmaktadır.

Sarı ve turuncu sayfalarda resmedilen modeller, kurulan yapıyla aynı boyuttadır (oran 1:1); bu nedenle yapı resmin üzerine kurulabilir; böylece doğru inşa edildiğinde, kurulan model resmi tam olarak kaplayacaktır.

Yeşil sayfalarda yapı boyutu gerçek modelin % 90 küçültülmüşüdür. Mavi sayfalardan itibaren bu oran daha da küçültülür ve bir modelden diğerine değişiklik gösterir. Kurulu model ile resim arasındaki kesin oranların korunması gerektiğinin unutulmaması önemlidir.

TAVSİYELER

1. Her bloğun çeşitli pozisyonlardaki şeklini tanıyın: Yapı kurulurken, bloklar oyuncunun en uygun olduğuna kanaat getirdiği tarafa yerleştirilebilir. Bu nedenle, oyuncuların her bloğun yerleştirildiği pozisyona bağlı olarak hangi şekli alacağını anlaması önemlidir. Örneğin, silindir yüzeye dikey olarak yerleştirildiğinde daire olarak görünür; fakat yatay olarak yerleştirildiğinde üçgen olarak görünür. Aşağıda her bloğun yerleştirildiği pozisyona bağlı olarak alacağı çeşitli şekiller yer almaktadır:

Perspektif görünüm
Önden Görünüm
Arkadan Görünüm
Sağdan Görünüm
Soldan Görünüm
Aşağıdan görünüm
Yukarıdan Görünüm
 
tangramino nasil oynanir

2. Modeli farklı bir açıdan inceleyin: Resmi döndürerek farklı bir açıdan incelemek bir problemin çözümüne ilişkin yeni fikirler edinilmesine yardımcı olur.

3. Azim: Tangramino, oyuncular ilerleme kaydettikçe, oldukça çok yönlü mantıksal analiz ve mekânsal algı gerektiren ve oyuncuların bu tür becerilerini geliştiren oyundur. Bu yüzden, bu oyun dolambaçsız basit bir zihin egzersizi olmaktan öte azim gerektiren bir oyundur.

4. Yaratıcı olun. Oyuncuları kendi orijinal modellerini tasarlamaya teşvik ediyoruz. Hayal gücünüzü kullanın. Belki de bu, oyunun en tatmin edici ve oyuncuya en çok şey kazandıracak kısmı olabilir.

ÇÖZÜMLER

Önerilen çözümler kitabın sonunda ….simgesiyle belirtilen bir bölümde sunulmaktadır. Kimi zaman bir yapının birden fazla çözümü olabilir. Gerekli görülenden fazla veya eksik parça kullanılmaksızın modelle tıpatıp aynı olacak şekilde kurulan bir yapının doğru bir çözüm olduğu düşünülmektedir.


 

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tangramino Özel Eğitim, Okul Öncesi, Çocuk Eğitimi, Psikoloji, Kişisel Gelişim, Eğitici Materyal ve Oyuncaklar, Kırtasiye ilgili geniş bir ürün yelpazesiyle hizmet vermektedir. GRUWXY147845 Tangramino

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.