İndirim

Ses Kartları

200,00 TL
160,00 TL
Kategori
Stok Kodu
CEMNPRT9Ç
Fiyat
181,82 TL + KDV
*14,88 TL den başlayan taksitlerle!!
56 kart (-/+2)
Büyük Boy (10 x12 cm ebadında.)
15 ay + (ve Özel Eğitim) 

Ses kartları seti, yansıma ve ünlem seslerini ifade eden görsellerden oluşmaktadır. Amacımız çocuğun Türkçedeki fonemleri fark etmesi, tanıması ve ayırt etmesidir. Söz konusu seslerin taklidi ile işitsel algıda seslerin fark edilmesi ve algılanmasını sağlamak, konuşma sırasında seslerin doğru üretilmesini için önem taşır.

Yansıma sesleri insanların, hayvanların, makinelerin çıkardığı seslere yansıma sesler, bu seslerden türetilen sözcüklere de yansıma sözcükler denir. Bir başka ifadeyle, yansıma sesleri doğadaki varlıkların verdiği sesleri yansıtan, onunla özdeşleştiren seslerdir. Yansıma sözcükleri tek başına anlam ifade etmez; ancak ifadelerde kullanıldığında veya görselle bağdaştırıldığında anlam kazanır.

Konuşmalarda daha çok ikileme biçiminde kullanılarak güçlü bir anlam kazandırılır. Gerek edebiyatta, gerekse günlük konuşmalarda kullanılır; özellikle küçük çocukların konuşmalarında daha yoğun olarak görülür. Ebeveynler ve bebek bakıcıları güdüsel olarak bebeklerle ilk konuşmalarında yansıma seslerine sıkça başvururlar; örneğin sıcak ver tehlikeleri olguları ifade etmek için "cıs” sözcüğünün kullanılması.

Bebeklerin yansıma sözcüklerini, normal konuşma sözcüklerinden daha erken öğrendikleri ve bu sesleri daha kolay çıkarttıkları gözlemlenebilir. Birçok anne bebeğini "e e e” sesleri eşliğinde uyutur. Bir süre sonra bebeğin bu sesleri kendisi çıkartarak uykuya geçtiği görülür. Bir süre sonra bu durum bir seremoniye dönüşür ve bebek bu sesleri çıkarmadan uykuya geçmez.
 
Özden İleri - Büşra Uysal
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Ses Kartları Özel Eğitim, Okul Öncesi, Çocuk Eğitimi, Psikoloji, Kişisel Gelişim, Eğitici Materyal ve Oyuncaklar, Kırtasiye ilgili geniş bir ürün yelpazesiyle hizmet vermektedir. CEMNPRT9Ç
Ses Kartları

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.