Equilibrio

792,00 TL
Stok Kodu
GRUWXY1478L
Fiyat
660,00 TL + KDV
*73,64 TL den başlayan taksitlerle!!

 

GELİŞİM ALANI                   :  Görsel dikkat, odaklanma,  bağlantısal düşünme ve problem çözme

YAŞ                                    :  5 - 99

OYUNCU SAYISI                 :  1+

KUTU BOYUTLARI ( mm )   :  279 x 229 x 41
 
ÖDÜLLER
 
  • Game of the year - Creative Child Magazine - USA 2011
  • Recommended - National Association for Gifted Children - USA 2007
  • Best Game - Toy Innovation - Germany 2006
  • Seal of Excellence - Consumer Guide - Canada 2006
  • Best Bet Award - The Canadian Toy Testing Council - Canada 2005
 
İÇİNDEKİLER

  • Aşağıdaki geometrik şekillerde 18 yapı bloğu
  • Kuralları içeren 1 kitapçık, 60 adet kurulacak yapı resmi ve en zor olan yapıların anlaşılmasını sağlayacak ipuçları 
 equilibrio oyunu

EQUILIBRIO NASIL OYNANIR?

Oyunda resmedilen tüm yapılar dik olarak kurulmalı ve tamamlandıktan sonra dengede durmalı. Her yapı için gerekli olan blokların tip ve sayısı her sayfanın sonundaki bir pencerede gösterilmektedir. Zorluk düzeyi kolaydan (sarı) zora (kırmızı) doğru ilerlemektedir.

TAVSİYELER

1.Equilibrio'da yapınızı düz ve yatay bir yüzeye kurun. Yüzeyin tamamen düz olduğundan emin olmak için, silindir parçalardan birini alın ve yatay olarak yüzeyden 2-3 cm yukarıda tutun ve birkaç kez düşürün. Silindir her zaman aynı yönde yuvarlanıyorsa, yüzey eğimlidir.

2.Equilibrio'da yapınızı hafif pürüzlü bir yüzeye kurun. Bir yapıyı, yüzeyi çok az sürtünmeye imkân veren bir masadan ziyade bir kâğıt parçası veya karton üzerine kurun.

3.Equilibrio oyununda parçaları tanıyın. Parçalar 2 boyutlu gösterilmektedir. Parçalar, yapı içerisindeki duruşlarına bağlı olarak bizim nesneyle ilgili 3-boyut algılamamızdan çok daha farklı görünebilir. Bu nedenle, oyuncular için blokların 2 boyutlu çizimlerini çeşitli pozisyonlardaki görünümleriyle tanımak önemlidir. Aşağıda en yaygın görünümleri verilmiştir:

Perspektif görünüm, Önden Görünüm, Arkadan Görünüm, Sağdan Görünüm, Soldan Görünüm, Aşağıdan görünüm, Yukarıdan Görünüm

4.Equilibrio'da hayal gücünüzü kullanın. Mimarlar yapısal sorunları çözmek için sıklıkla hayal güçlerini kullanmak zorundadır. Oyuncuların parçaları birbirine tutturmak için tutkal ve benzeri madde kullanmalarına izin verilmediğinden yapıları kurmak için, bazen gerekli olabilecek, yaratıcı bir yol bulmaları teşvik edilmektedir. Yardımcı olabilecek birkaç öneri:

  • Oyunda yapıyı inşa etmeden önce, verilen her bir parçanın yapıdaki yerini hayal edin.
  • Oyunda yapının daha sabit ve dengede durması için destekleyici bir parçanın yönünü değiştirmeyi deneyin.
  • Oyunda yapıyı rahat kurabilmenizi sağlayacak destek yapılar kullanın ve destek yapıyı ancak yapı tamamen kurulduktan sonra çıkarın.
  • Daha sonra temel yapının üstüne yerleştirilebilecek alt-yapıları kurun. (60 numaralı yapıyı inşa ederken çok fayda sağlar)

AZİM

Oyunda ilerleyebilmek için oyuncuların oldukça azimli olması gerekir; çünkü yapıları inşa ederken başarıya giden yolda hatalar yapılması kaçınılmazdır. Bu oyun, hem mekânsal ve geometrik algılama becerilerini hem de el becerisini gerekli kılar ve böylelikle bu becerileri geliştirir. İleri düzey bölümünde oyun, parçaların resmedilen şekilde başarıyla kurulabilmesi için görünümlerin oldukça çok yönlü analiz edilmesini gerektirir.

İPUÇLARI

Oyunun ileri düzey bölümünde (mor ve kırmızı bölümler), yapılar içindeki bazı parçaların pozisyonunu belirlemek zor olabilir. Kimi durumlarda, bazı parçalar tamamen saklı olabilir. Böyle durumlarda oyuncu parçaların pozisyonlarını belirleyebilmek için çıkarım yapmak zorunda kalabilir. Saklı parçaların da yapının bir parçası olduğunu ve sadece görünmeyecek şekilde yerleştirildiklerinin zannedilemeyeceğini lütfen unutmayın. Üstelik daha zorlayıcı yapılarda bazı parçalar 45 derece döndürülmüş olabilir. Oyuncular, her parça tipi için farklı bir renk kullanılarak resmedilen daha karmaşık yapılar için kitabın sonundaki "İpuçları” bölümüne başvurabilir:

ÇÖZÜMLER

Kitapçıklarda yer alan resimler, hiçbir hata içermediklerinden ve her yapının gerçekten de resime göre kurulabileceğinden emin olmak amacıyla doğrulanmış ve geniş çaplı test edilmiştir. Buna karşın, kitapçık basıldıktan sonra oyunda herhangi bir hata veya eksiklik saptamamız halinde, söz konusu hata/eksiklik www.FoxMind.com sitemizde doğrulanarak düzeltilecektir. Bu yüzden, herhangi bir tereddüte düştüğünüzde ilk önce siteye bakın.
Bazen (nadiren) bir yapı birden fazla yoldan doğru olarak kurulabilir. Örneğin, farklı bloklar bazı açılardan aynı profile sahip olabilir ve bu yüzden de yer değiştirebilir.


 

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Equilibrio Özel Eğitim, Okul Öncesi, Çocuk Eğitimi, Psikoloji, Kişisel Gelişim, Eğitici Materyal ve Oyuncaklar, Kırtasiye ilgili geniş bir ürün yelpazesiyle hizmet vermektedir. GRUWXY1478L Equilibrio

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.